top of page

søn. 30. okt.

|

Aalborg

Our Memory Belongs To Us/ Film og debate i Ålborg

Film, debat og snacks

Billetter sælges ikke
Se andre events
Our Memory Belongs To Us/ Film og debate i Ålborg

Tid og sted

30. okt. 2022 17.00 – 20.00

Aalborg, Sebbersundvej 2A, 9220 Aalborg, Denmark

Om eventet

Finjan og Swaw Kvinde Forening inviterer jer til en huggelige syriske aften i Trekanten Ålborg, hvor vi kommer til at se den syriske dokumentar "Our Memory Belongs To Us".

 Dokumentaren handler om minderne om revolutionen og minderne blandt de revolutionære i Daraa. Der vil være efterfølgende en debat angående vores minder om den syriske revolution og dens begyndelse.

Vi spiser nogle syrisk dessert med kaffe og te.

===================

Om Filmen

==================

Tre syriske borgerjournalister - Yadan, Odai og Rani - genforenes på en teaterscene nær Paris næsten 10 år efter, at den syriske revolution brød ud. Her konfronterer instruktøren Rami Farah, der selv er syrer, dem med optagelser fra opstandens tidlige år. Optagelser, som blev smuglet ud af landet i 2012, og som de enten selv har filmet, eller som har ændret deres liv. De tre venner mødtes som medlemmer af et mediekollektiv i Daraa, hvor revolutionen startede. I dag giver gensynet med optagelserne både dem og os en anledning til at reflektere over kompleksiteten i en folkelig opstand, der endte i en altødelæggende regional konflikt. I mellemtiden er flere af deres venner blevet dræbt i den kaotiske konflikt, mens de selv lever i eksil. Men den syriske krig markerer samtidig et historisk vendepunkt i dokumentationen af verdens krige, og de mere eller mindre frivillige borgerjournalisters dækning af dem med smartphones som våben. De tre aktivisters gensyn med krigen og med hinanden er en oplevelse fuld af følelser, der vidner om modet og frihedslængslen i det syriske folk.

===========

Program:

17:00 Døre åbne

17:30 Filmvisning

19:00 Q&A

20:00 Tak for idag

Del dette event

bottom of page