top of page

ons. 14. sep.

|

Odense

Finjan Fyn Kulturcafe/ Filmvisning og debat, mød Signe Byrge Sørensen

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Finjan Fyn Kulturcafe/ Filmvisning og debat, mød Signe Byrge Sørensen

Tid og sted

14. sep. 2022 17.00 – 15. sep. 2022 20.00

Odense, Farvergården 7, 5000 Odense, Denmark

Om eventet

Finjan Fyn inviterer jer til Finjan Fyn Kulturcafe i Kulturmaskinen, denher kan vi mødes og se den syriske dokumentar "Our Memory Belongs To Us", og har debat om filmen med film co.director Signe Byrge Sørensen.

Vi spiser nogle syrisk dessert med kaffe og te sammen i hyggelige stemning.

Program:

17:00 Døre åbne

17:30 Filmvisning

19:00 Q&A med Signe Byrge Sørensen

20:00 Tak for idag

===================

Om Filmen

================== Tre syriske borgerjournalister - Yadan, Odai og Rani - genforenes på en teaterscene nær Paris næsten 10 år efter, at den syriske revolution brød ud. Her konfronterer instruktøren Rami Farah, der selv er syrer, dem med optagelser fra opstandens tidlige år. Optagelser, som blev smuglet ud af landet i 2012, og som de enten selv har filmet, eller som har ændret deres liv. De tre venner mødtes som medlemmer af et mediekollektiv i Daraa, hvor revolutionen startede.

I dag giver gensynet med optagelserne både dem og os en anledning til at reflektere over kompleksiteten i en folkelig opstand, der endte i en altødelæggende regional konflikt. I mellemtiden er flere af deres venner blevet dræbt i den kaotiske konflikt, mens de selv lever i eksil. Men den syriske krig markerer samtidig et historisk vendepunkt i dokumentationen af verdens krige, og de mere eller mindre frivillige borgerjournalisters dækning af dem med smartphones som våben. De tre aktivisters gensyn med krigen og med hinanden er en oplevelse fuld af følelser, der vidner om modet og frihedslængslen i det syriske folk.

===========

Finjan Fyn Kulturcafe er støttede af #Odense Kommune

Del dette event

bottom of page